\

Over Joukie.nl

Tijdens mijn zwangerschapsverlof van mijn dochter in 2021 ‘herontdekte’ ik het schilderen en tekenen. Mijn schilderspullen lagen altijd op de keukentafel en elke keer ‘moest’ ik even schilderen. Ook al was dit maar één penseelstreek. En zo ontstond mijn eerste project: de emotie memorie.

Nu is dit uitgegroeid tot betekenisvolle illlustraties en fine-art. Het schilderen geeft mij plezier, rust, voldoening en een gevoel van verbondenheid. In een talige maatschappij zijn beelden zeer krachtig en ondersteunend. Ik hoop met mijn werk een stuk plezier, rust en gevoel van verbondenheid mee te geven. 

Dit uit zich op dit moment door het maken van:
– illustraties op maat
– illustraties voor spel-/ondersteunende materialen
– vrij werk

Benieuwd naar de naam Joukie?

De naam Joukie (vernoemd naar mijn vader Jouke) staat symbool voor de boog van taxushout. Taxushout is sterk en elastisch, waardoor het hout zeer geschikt is om bogen te maken.

Mijn achtergrond is speltherapie, waarbij ik een praktijk voor speltherapie heb gehad. Daar stond Joukie symbool voor de veerkracht die kinderen hebben, die kunnen groeien en ontwikkelen met vallen en opstaan. Hoe vaak verbazen wij ons over hoe kinderen met bepaalde situaties om gaan, met hoeveel veerkracht ze hun eigen oplossingen kunnen vinden. Echter om een boog te maken, kan er begeleiding en ondersteuning nodig zijn. Ook kinderen hebben deze begeleiding en ondersteuning nodig. Als volwassenen hebben wij hier een essentiële rol in.

Naast dat de naam voor mij van emotionele waarde is, denk ik ook dat we de symboliek kunnen toepassen op volwassenen. Ook wij hebben veerkracht en ook wij hoeven het niet allemaal alleen te doen. 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.